Делегација на Царинска управа на Република Северна Македонија предводена од директорката м-р Славица Кутиров и заменик директорот г. Муарем Асани присуствуваа на неформален состанок со делегација на Царинска управа на Република Косово предводена од директорот г. Агрон Лугалиу.

На состанокот се дискутираше за започнување на заедничките контроли во царинските постапки во железничкиот сообраќај на граничниот премин Хани и Елезит, согласно неодамна склучениот билатерален договор.  Покрај тоа беа разменети идеи за воспсоставување на зеднички контроли и во патниот сообраќај на граничниот премин Блаце – Хани и Елезит.

Двете страни се договорија и за продлабочување на соработката во повеќе сфери на царинското работење.

2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5