Во текот на вчерашниот ден, на граничниот премин Свети Наум, спречен е обид за нелегално внесување на девизни средства во Република Северна Македонија.

На влез во државата, во 11:30 часот, се пријавил грчки државјанин со инцијали С.К. (60) како возач на патничко моторно возило со грчки регистарски таблички. Поради сомнение од страна на царинскиот службеник била извршена контрола на возилото и личен преглед на патниците, при што биле пронајдени и запленети непријавени парични средства во износ од 9.388 евра.

CI Sveti Naum - zaplena na devizi 02
CI Sveti Naum - zaplena na devizi 02
Previous Next Play Pause
1