Минатата недела на 06.08.2021 година, директорката Славица Кутиров, Претседателот на Синдикатот УПОЗ, Пецо Грујовски, Претседателот на Синдикалната организација УПОЗ при Царинската упрва, Тони Апостоловски, како и Самостојниот Синдикат на Царинската упрва го потпишаа колективниот договор кој ги опфаќа измените во систематизацијата. Ваквите измени и дополнувања во колективниот договор, особено во делот на систематизацијата ќе  допринесат  за подобра функционалноста на работата во Царинската управа.

На средбата се разговараше за повеќе актуелни прашања кои се значајни за вработените во управата, како и за идните планови на синдикалната организација УПОЗ кои во наредниот период треба да се реализираат.

 

2
2
3
3
4
4
Previous Next Play Pause
1 2 3