Информираме дека денес (14.05.2021 година), во 13.00 часот граничниот премин Богородица-Евзони е пуштен за влез во Република Грција и за патнички сообраќај.

Патници може да влегуваат во период од 07-23.00 часот,со потврда од вакцина (14 дена од втора доза) или ПЦР тест не постар од 72 часа и задолжително пополнет ПЛФ образец 24 часа пред патувањето.

Товарен сообракај е дозволен 24 часа,останува обврската за брз тест на граница за возачите и ПЛФ образец.

Линк за повеќе информации, протоколи и пополнување ПЛФ образец


https://travel.gov.gr/#/