На ГП Богородица при влез во Република Северна Македонија на товарно моторно возило со скопски регистарски таблички, извршена е детална контрола на возилото од страна на царински службеници од Одделението за оперативни работи. Притоа, во палетарката од десната страна биле пронајдени 6 картонски кутии со разни лекови и тоа:

 • 119 паковки Lyo-cortin прашок и раствор 100мg,
 • 50 паковки depakine 200 mg
 • 65 паковки cytotec 200mg
 • 30 паковки arcoxil 90mg
 • 30 паковки neurontin 300mg
 • 200 паковки маст butavate 30gr
 • 20 паковки deca durabolin 50 mg,
 • 50 паковки vermox 100mg
 • 44 паковки aldactone 100mg
 • 30 паковки plaguenil 200mg
 • 50 паковки ditropan 5mg
 • 50 паковки neurobion и
 • 6 кутии(42 ампули) prolutex 25mg.

Стокaта, со вкупна вредност од 233.500,00 денари, е привремено одземенa со Потврдa за привремено одземени предмети, a целокупната документација е предадена на Одделението за истраги за нивно понатамошно постапување.

Царинската управа продолжува да работи во функција на граѓаните, да се грижи за нивната безбедност и стабилноста на буџетот.

1
1
2
2
3
3
4
4
Previous Next Play Pause
1 2 3 4