Почитувани,

Царинската управа во насока на навремено информирање на економските оператори на 28.12.2020 година (понеделник) со почеток во 14,00 часот ќе одржи информативна сесија на тема

ШТО НЕ ОЧЕКУВА ОД 01.01.2021 ГОДИНА – ПОСТ-БРЕГЗИТ

На информативната сесија ќе бидат дискутирани следните теми:

  1. Префреренцијален трговски режим со Обединетото Кралство – нов договор за слободна трговија
  2. Примена на ССА и кумулација на потекло
  3. Транзитни постапки и  примена на ТИР во CDPS

Информативната сесија ќе се одржи далечински со помош на алатката Microsoft Teams.

Се покануваат сите заинтересирани слушатели да се пријават  најдоцна до 25.12.2020 година (петок) до 16.00 часот на следната адреса Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. за да им се испрати покана за презентацијата.