Со цел да се избегнат подолги задржувања на граничните премини и да се обезбеди брз и безбеден проток на патници и стока, информираме дека политичката партија ВМРО – ДПМНЕ  најави дека во период од 19-24.12.2017 година  ќе врши блокирање на граничните премини и тоа:

  • ГП Табановце во вторник 19.12.2017 година од 17 до 18 часот
  • ГП Богородица во среда 20.12.2017 од 16 до 18 часот
  • ГП Ќафасан во четврток 21.12.2017 година од 17 до 18 часот
  • ГП Деве Баир во петок 22.12.2017 година од 17 до 18 часот
  • ГП Богородица во недела 24.12.2017 година од 16 до 18 часот