Денес (26.09.2017година), директорот на Царинската управа м-р Ѓоко Танасоски, одржа работна средба со висок претставник од Делегација на Европска унија - раководител на Оддел за оперативни работи, за економија и финансии,  г-дин Јаромир Левичек.

На работната средба, што се одржа во просториите на Царинската управа, беше истакната определбата и посветеноста за исполнување на стандардите на ЕУ во царинското работење, како и подготвеноста на Царинската управа за понатамошни реформи. Во таа насока, беа дефинирани понатамошни чекори за соработка. 

На работната средба се констатираше и потребата од продолжување на соработката во наредниот период, преку одржување на редовни средби на високо ниво.

 

SostanokDEU
SostanokDEU
Previous Next Play Pause
1