Со одлука на директорот на Царинската управа формирана е национална мрежа на координатори за транзит. Покрај националниот координатор за транзит, назначени се и регионални координатори (по еден за секоја царинарница) и локални координатори (по еден за секоја поголема испостава). 

Системот на координатори за транзит е воспоставен за:

  • поддршка на економските оператори во спроведувањето на транзитната постапка со примена на Новиот компјутеризиран транзитен систем (НКТС);
  • тековно решавање на евентуалните констатирани проблеми при спроведувањето на транзитната постапка со примена на НКТС апликацијата и
  • еднообразна примена на транзитната постапка на царинското подрачје на Република Македонија.
Национален координатор за транзит
 Олег ЈосифовОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
    
Царинарница Скопје
1Борис ГеоргиевскиОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.регионален координатор за транзит
2Маја ЈованчеваОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.локален координатор за транзит
3Емануел ТуфаОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.локален координатор за транзит
4Зоран ЦветановОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.локален координатор за транзит
    
Царинарница Куманово
1Весна СтаноевОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.регионален координатор за транзит
2Игор ПетровскиОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.локален координатор за транзит
3Зоран ЈосевскиОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.локален координатор за транзит
    
Царинарница Штип
1Тони МијалковОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.регионален координатор за транзит
2Венцислав ЏабирскиОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.локален координатор за транзит
3Жаклина ГошеваОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.локален координатор за транзит
    
Царинарница Гевгелија
1Весна КоруновскаОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.регионален координатор за транзит
2Марија ЧолаковаОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.локален координатор за транзит
3Тања ИлијоскаОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.локален координатор за транзит
    
Царинарница Битола
1Наумче ВелјановскиОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.регионален координатор за транзит
2Ѓоко ТрповскиОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.локален координатор за транзит