Gjatë dy javëve të fundit, nëpunësit doganorë kanë zbuluar tre përpjekje për eksportim të paligjshëm të parave nga shteti, një përpjekje për kontrabandim të objekteve të arit, një përpjekje për falsifikim dhe një përpjekje për kontrabandë të migrantëve.

Përkohësisht janë mbajtur: 

Deviza 

- 25,000 euro, të zbuluara nga ekipet e mobile doganore, gjatë kontrollit të një makine serbe dhe kontrollit personal të dy shtetasve serbë që kanë bërë kërkesë për dalje nga vendi në pikën kufitare Bogorodicë. Te të dy pasagjerët u gjetën nga 10,000 euro te secili, ndërsa në çantën e ndihmës së parë, e cila ishte vendosur në bagazhin e automjetit, u gjetën edhe 25,000 euro të tjera, të cilat shoferi deklaroi se ishin pronë e tij. Sipas rregulloreve ligjore, 10,000 euro iu kthyen udhëtarëve, një shumë që një jorezidentët mund ta eksportojnë lirshëm nga vendi, dhe ndaj shoferit është parashtruar kërkesë për fillimin e procedurës kundërvajtëse.

-20.000 euro, zbulohen në dy raste të ndara në pikën kufitare Bogorodicë. 

Në rastin e parë, gjatë një kontrolli personal të një shtetasi grek, i cili, ndërsa drejtonte një makinë greke, në seksionin për dalje nga vendi, 20.000 euro u gjetën në xhepat e parë të pantallonave të tij. Sipas dispozitave ligjore, 10,000 euro iu kthyen pasagjerit, një shumë që një jorezident mund ta eksportoj lirshëm nga vendi, dhe 10,000 euro u mbajtën përkohësisht.

Në rastin e dytë, dy shtetas boshnjakë, të cilët janë paraqitur për hyrje në vend me një makinë boshnjake, raportuan se me vete kishin 20,000 euro, por gjatë kontrollit personal të shoferit, u gjetën 20,000 euro, ndërsa tek pasagjerja, bashkëshortja e shoferit. 10,000 euro.

Sipas dispozitave ligjore, 10,000 euro iu kthyen pasagjerëve, një shumë që një jorezidentët mund ta eksportojnë lirshëm nga vendi, dhe 10,000 euro u mbajtën përkohësisht.

Në të dy rastet, kundër të dy shoferëve janë parashtuar kërkesa për inicimin e procedurës për kundërvajtje.

Monedha ari dhe stoli 

- 56 monedha ari dhe 5 copë stoli ari, me një peshë totale 429 gram, zbulohen nga ekipet mobile doganore, gjatë kontrollit të një makine maqedonase me të cilën dy bashkëshortët, shtetas të Maqedonisë, kanë qenë për dalje nga vendi në pikën kufitare të Bllacës. Monedhat e arit të padeklaruara dhe stolia e arit u gjetën në një çorap të qepur, të vendosur në një çantë, dhe në mbështjellës alumini, të vendosura në një portofol, të gjetura në çantën e pasagjeres. Ata janë mbajtur përkohësisht, dhe çështja i është dorëzuar Seksionit për hetime pranë Drejtorisë së doganave për veprime të mëtejshme.

Pjesë këmbimi për eskavator 

- 1 ftohës i përdorur për ekskavator, i zbuluar gjatë kontrollit të mallrave me origjinë nga Shqipëria, raportuar për zhdoganimin e importit në Zyrën Doganore Strugë. Ftohësi i padeklaruar, i cili nuk ishte i përfshirë në deklaratën doganore, është mbajtur përkohësisht, dhe kundër importuesit do të fillojë një procedurë e përshtatshme.

Mallrat që dyshohen për shkelje të të drejtave të pronësisë intelektuale

- 336 kapele plastike dhe 149 ngjitëse plastike për rrota me logon e markave të mbrojtura, të gjetura në Zyrën Doganore Aeroport - Seksioni për zhdoganimin e mallrave, gjatë kontrollit të një dërgesë të shpejtë nga Hong Kong, destinuar për një person fizik nga Shkupi. Për shkak të dyshimeve se produktet shkelin të drejtat e pronësisë intelektuale, ato janë mbajtur përkohësisht, dhe në përputhje me dispozitat ligjore, do të fillohet një procedurë për të përcaktuar origjinalitetin e tyre.

Migrantë 

Në zyrën doganore Shkup 3, shoferi i një kamioni iranian të parkuar në terminal raportoi se dëgjoi zëra njerëzorë nga rimorkio që kanë thirrur për ndihmë. Ekipet e skuadrave mobile u njoftuan përmes Qendrës kujdestre doganore, e cila pas mbërritjes në terminal bëri kontrollin e rimorkios, gjatë së cilës u gjetën 6 migrantë të paligjshëm. Sipas deklaratave të tyre, pesë persona ishin shtetas të Bangladeshit dhe një ishte shtetas i Pakistanit.

Migrantët iu dorëzuan Ministrisë së brendshme për procedime të mëtejshme.

 

Devizi 2,Bogorodica
Devizi 2,Bogorodica
Devizi, mobilna
Devizi, mobilna
Ladilnik za bager, Struga
Ladilnik za bager, Struga
Zlaten nakit i moneti,mobilna
Zlaten nakit i moneti,mobilna
Девизи 1, Богородица
Девизи 1, Богородица
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5