Почитувани,

Согласно препораката на Владата на Република Северна Македонија за неодржување на јавни масовни собири, Царинската управа ги одложи закажаните дополнителни обуки за царински застапници, што требаа да се одржат во март, април и мај.

Царинската управа ве известува дека продолжува со организирање на онлајн дополнителни обуки за пријавените учесници.

Обуките ќе се одржат според распоред во 3 (три) термини и тоа:

-          Термин 2 - од  19.10.2020 до 22.10.2020

-          Термин 3 - од   26.10.2020 до 29.10.2020 и

-          Термин 4 - од   2.11.2020 до 5.11.2020

Учесниците кои треба да ја посетуваат обуката се наведени во следните листи:

Листа на учесници Термин 2 (планиран за 19, 20, 21 и 22 октомври 2020)

Листа на учесници Термин 3 (планиран за 26, 27, 28 и 29 октомври 2020)

Листа на учесници Термин 4 (планиран за 2, 3, 4 и 5 ноември 2020)

Напоменуваме дека сите учесници ќе бидат контактирани од Одделението за обуки преку електронска пошта (на адресата која е оставена како контакт во Пријавата за дополнителна обука)

Доколку некој од наведената листа не биде контактиран задолжително да се пријави на следната адреса Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..

Заради поголема ефикасност на обуките ги охрабруваме сите пријавени учесници да постават прашања во врска со секојдневното работење. Прашањата може да се достават по електронска пошта на следната адреса Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..

Царинската управа го задржува правото за измена на предложените термини, за што учесниците ќе бидат навремено известени.