Ве известуваме дека Системот за обработка на царински декларации и акцизни документи (СОЦДАД) е повторно ставен во функција. 

Во текот на ноќта 18-19 јуни и во текот на денешниот ден  имаше повремен прекин на достапноста на системот од технички причини.