Директорот на Царинска управа донесе решение број 04-064662/13-0002 од 22.11.2013 година со кое назначи одговорни лица за комуникација со граѓани кои што имаат некаков вид и степен на попреченост, нивните податоци за контакт се:

ЛицеОбластЕ-mailТелефон

Мегди АдилиЦентрална управа на Царинската управаThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.02/3116-188 лок.207
Марија ВелеваЦаринарница СкопјеThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.02/3171-770 и 3174-255
Ацо БожиновскиЦаринарница КумановоThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.031-412-370
Роберт ЈаневЦаринарница ШтипThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.032-380-801
Антонио ЈанчевЦаринарница ГевгелијаThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.034-230-135
Ѓулсевен ИсмаилЦаринарница БитолаThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.047-269-336 и 071-392-264

Одговорните лица се должни да им помогнат на лицата кои што имаат некаков вид и степен на попреченост и притоа да одговорат точно и навремено на потребите и барањата на овие лица. При укажувањето на помошта должни се да се однесуваат професионално, љубезно и одговорно.

Скопје, 25.11.2013 година