Почетна | За нас Патници |Бизнис заедница| Контакт|Мапа на са?тот
Пребарување:
 

 Актуелно
ИЗВЕСТУВАЊЕ- ПРОМЕНЕТ ОБРАЗЕЦ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊЕ ЗА ПОТВРДА ЗА ЦЕНТРАЛЕН РЕГИСТАР
ИНФОРМАТИВАН БРОШУРА ЗА ПАТНИЦИ
ПРИЈАВЕТЕ ПАРИ
ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2015
НЕ ЗА НЕЛЕГАЛНИ АЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ
ВОДИЧ ЗА ЦАРИНЕЊЕ НА СТОКИ 2016

Водич за царинење на стоки 2016.xls

Водич за царинење на стоки 2016.doc

Водич за царинење на стоки 2016.csv

ИЗВЕШТАЈ ЗА РАБОТАТА НА ЦАРИНСКАТА УПРАВА ЗА ТРЕТ КВАРТАЛ 2015 ГОДИНА
УСНО ПРИЈАВУВАЊЕ НА СТОКА
Соопштение за издавање на потврда за Централен регистар
Корелациони табели (царинска тарифа) 2015/2014 и 2014/2015
Одлука за усогласување и менување на Царинската тарифа за 2016 година

(Сл.весник на РМ бр.216/2015)

Корелациони табели (царинска тарифа) 2016/2015 и 2015/2016
ПОВИК ЗА СКЛУЧУВАЊЕ НА АНЕКС КОН ДОГОВОРИТЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА КОМПЈУТЕРСКИОТ СИСТЕМ МАКЦИС
СООПШТЕНИЕ за начинот на постапување со погрешните уплати на евидентната сметка 845-00960 на ЦУ
Уредби за распоредување

Уредбата за изменување и дополнување на Уредбата за распоредувањето на одредени стоки во Комбинираната номенклатура согласно регулативите на ЕК  (Сл. Весник 133/2016)

ЛИСТА НА ПРАШАЊА ЗА СТРУЧНИОТ ДЕЛ ОД ИСПИТОТ ЗА ЦАРИНСКИ СЛУЖБЕНИЦИ
ОДЛУКА ЗА РАСПОРЕДУВАЊЕ НА СТОКИТЕ НА ФОРМИ НА ИЗВОЗ И УВОЗ
ОВЛАСТЕНИ ПЕЧАТНИЦИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ И ДИСТРИБУЦИЈА НА ЕУР ОБРАСЦИ
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА - НА ШТО ТРЕБА ДА СЕ ВНИМАВА ПРИ УВОЗ НА УПОТРЕБУВАНИ ВОЗИЛА!
БРОЈ НА УВЕЗЕНИ ВОЗИЛА
 
  Интерактивна мапа на царинарници Отворена линија 

Испратете прашања,
жалби, сугестии

 
Пребарување низ царинска 
тарифа-ТАРИМ
  Состојба на граници и царински испостави   Најчесто поставувани прашања
ИСПИТ ЗА ЛИЦЕНЦИРАН ЗАСТАПНИК -СЛЕДЕЊЕ ВО ЖИВО
 Вести
  22.10.2016    ИНФОРМАЦИЈА ВО ВРСКА СО ИЗМЕНАТА НА ЗАКОНОТ ЗА ДДВ ЗА ПЕЛЕТИ, ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ И КОТЛИ НА ПЕЛЕТИ

На 14 октомври 2016 година во Службен вeсник на Република Македонија е објавена и влезе во сила измена на Законот за данокот на додадена вредност со која е пропишана повластена стапка на ДДВ од 5% за пелети, печки на пелети и котли на пелети.
повеќе ...

18.10.2016   ОТКРИЕНИ МИГРАНТИ И ЗАПЛЕНЕТИ ДЕВИЗИ, ТЕХНИЧКА СТОКА, ФАЛСИФИКАТИ И ДРУГО

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија обид за влез на илегални мигранти и повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани девизи, делови за автомобили и воздухоплови, мобилни телефони, дрон, мерен уред, облека, обувки и фалсификати.
повеќе ...
17.10.2016   СПРЕЧЕН ШВЕРЦ НА 1250 ШТЕКИ ЦИГАРИ НА ПАТНИОТ ПРАВЕЦ РАДИШАНИ-БУТЕЛ

На 14 октомври 2016 година, околу 19:30 часот, при редовна царинска контрола во внатрешноста на територијата на Република Македонија, поточно во населбата Радишани-Скопје, царинските инспектори од Одделението за истраги - Сектор за контрола и истраги, забележале патничко моторно возило „Volkswagen“ со кумановски регистарски ознаки, управувано од лицето А.Ќ. од Скопје.
повеќе ...
13.10.2016   СПРЕЧЕН ОБИД ЗА ШВЕРЦ НА 24 КИЛОГРАМИ МАРИХУАНА

Царинските службеници од граничниот премин Табановце вчера спречија обид за шверц на 24 килограми марихуана.
повеќе ...
12.10.2016   УЧЕСТВО НА СЕМИНАР „Е-ТРГОВИЈАТА КАКО МОЖНОСТ ИЛИ ПРЕДИЗВИК ЗА ЦАРИНСКИТЕ СЛУЖБИ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА

Делегација на Царинската управа на Република Македонија, предводена од директорката, г-ѓа Наташа Радеска Крстевска, заедно со високи претставници на царинските администрации од земјите членки на ЕУ, претставници од Европската комисија, Светската царинска организација, како и претставници од бизнис заедницата, учествуваше на семинарот „Е-трговијата како можност или предизвик за царинските служби на Европската унија“, од 10 до 11 Октомври 2016 година, во Краков – Полска.
повеќе ...
10.10.2016   СПРЕЧЕН ОБИД ЗА ШВЕРЦ НА 2,7 КИЛОГРАМИ МАРИХУАНА НА ГП ЌАФАСАН, ОТКРИЕНA ИЗМАМА

На 9 октомври 2016 година на граничниот премин Ќафасан, при спроведување на редовна царинска контрола, царинските работници спречија обид за шверц на наркотично средство – марихуана.
повеќе ...
07.10.2016   ПОДНЕСЕНИ КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ОД ЦАРИНСКА УПРАВА ВО СЕПТЕМВИ 2016 ГОДИНА

Постапувајќи по констатирани неправилности, Царинската управа на Република Македонија, во месец септември 2016 година,до надлежните јавни обвинителства поднесе9 кривични пријави против 12 физички лица и 2 правни лица.
повеќе ...
07.10.2016   СПИСОК НА КАНДИДАТИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА СТРУЧНИОТ ИСПИТ ЗА ЛИЦЕНЦИРАН ЗАСТАПНИК

Список на кандидати за полагање на стручниот испит за лиценциран застапник прв (теоретски) дел кој ќе се одржи на 12.10.2016 година во 10 часот во просториите на Испитниот центар ASSECO на улица Христо Смирненски бр.30 ламела 1 Скопје.
повеќе ...
06.10.2016   БИЛАТЕРАЛНА СРЕДБА ПОМЕЃУ ЦАРИНСКИТЕ СЛУЖБИ НА МАКЕДОНИЈА И СРБИЈА

На 6 октомври 2016 година (четврток) во Скопје се одржа билатерална средба помеѓу делгации на Царинските управи на Република Македонија и Република Србија.
повеќе ...
06.10.2016   ЦАРИНСКАТА УПРАВА НА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ПОЕДНОСТАВУВАЊЕ И ХАРМОНИЗАЦИЈА НА ЦАРИНСКИ ПОСТАПКИ

Денес (6 октомври 2016 година) претставници на Царинската управа на Република Македонија учествуваа на Регионална конференција на тема „Поедноставување и хармонизација на царинските постапки во регионот“.
повеќе ...
06.10.2016   ЈАВЕН ПОВИК

ЈАВЕН ПОВИК за избор на правно лице кое врши дејност или поседува дозвола за собирање и/или транспортирање на отпад
повеќе ...
04.10.2016   ОТКРИЕНИ ИЗМАМИ И ЗАПЛЕНЕТИ ДЕВИЗИ, ТЕХНИЧКА СТОКА, ОБЛЕКА И ДРУГО

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија две измами, повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани девизи, облека, очила со диоптер, козметички производи и техничка стока.
повеќе ...
04.10.2016   ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОМЕНА НА ЦАРИНСКИ ДАВАЧКИ ВО РАМКИ НА КВОТА ЗА ЧЕТВРТ КВАРТАЛ 2016 ГОДИНА

Известуваме дека поради целосно искористување на количините на квоти предвидени за четвртото тромесечие од 2016 година за Европска унија има промена на царинските давачки во рамки на квота за стоките кои се распоредуваат во тарифните броеви 040690 и 2201.
повеќе ...
03.10.2016   РАБОТНА ПОСЕТА НА МИНИСТЕРОТ МИНОСКИ ВО ЦАРИНСКАТА УПРАВА

Министерот за финансии, Кирил Миноски денеска оствари работна посета на Царинската управа на Република Македонија.
повеќе ...
03.10.2016   26 КИЛОГРАМИ МАРИХУАНА ОТКРИЕНИ НА ТАБАНОВЦЕ

На 1 октомври 2016 година околу 10:30 часот, на граничниот премин Табановце за излез од Република Македонија се пријавил Џ.А.(59) државјанин на Република Албанија, управувајќи патничко моторно возило марка „Volkswagen “ со албански регистарски ознаки.
повеќе ...
29.09.2016   СПРЕЧЕН ШВЕРЦ НА 12 КИЛОГРАМИ МАРИХУАНА НА ГРАНИЧНИОТ ПРЕМИН БЛАТО

Вчера (28.09.2016 година) царинските службеници спречија шверц на 12 килограми марихуана на ГП Блато.
повеќе ...
26.09.2016   ЗАПЛЕНЕТА ДРОГА, ЛЕКОВИ, ДЕВИЗИ, БОИ ЗА ТЕТОВИРАЊЕ, ЛОВЕЧКА ПУШКА, ФАЛСИФИКАТИ И ДРУГО

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија два обиди за криумчарење марихуана и повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани девизи, лекови, бои за тетовирање, лепила, транспортни ремени, контактори, украси за огради, облека, ловечка пушка и муниција и фалсификати.
повеќе ...
23.09.2016   ОДРЖАН СОСТАНОК СО ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА СЕЛЕК

Денес (23.09.2016 година) во просториите на Царинска управа се одржа работен состанок помеѓу претставници од Царинската управа и генералниот директор на СЕЛЕК Центарот, м-р Тони Јакимовски.
повеќе ...
 

За пристап до архивата на вести, кликнете овде

 

  

Контакт информации за Царинарници и царински испостави (Интерактивна мапа на Царинска управа)

 

 

MK | EN | SQ

 
 
 
 

ИСПИТ ЗА ЛИЦЕНЦИРАН ЗАСТАПНИК -СЛЕДЕЊЕ ВО ЖИВО

 

ПРИЈАВЕТЕ КОРУПЦИЈА ВО ЦАРИНСКАТА УПРАВА

 

АНКЕТА ЗА КОРУПЦИЈА

 e-Carina
НОВ КОМПЈУТЕРИЗИРАН ТРАНЗИТЕН СИСТЕМ-NCTS
СИСТЕМ ЗА ОБРАБОТКА НА ДЕКЛАРАЦИИ И АКЦИЗНИ ДОКУМЕНТИ-СОЦДАД
ИНТЕГРИРАНА ТАРИФНА ОКОЛИНА (ИТО)

   

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ЕОРИ БРОЈ

 

Е-ТРГОВИЈА

 

ПРОМОТИВЕН СПОТ ЗА КАПАЊАТА ЗА УСНО ПРИЈАВУВАЊЕ НА СТОКА

АНКЕТА ЗА БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА

КОЛКУ СТЕ ЗАДОВОЛНИ ОД ЦАРИНСКИТЕ ЗАСТАПНИЦИ?

БЕЗГОТОВИНСКОТО ПЛАЌАЊЕ НА ЦАРИНСКИТЕ ДАВАЧКИ

 

 Новини
ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2015
повеќе ...
ИЗВЕШТАЈ ЦУРМ ТРЕТ КВАРТАЛ 2015
повеќе ...
    
 

 
 
 Линкови

 
 
 Сервиси

Supported by
| ??????
Моментално посетители: 47
Вкупно посетители: 9417132

 
Почетна | За нас | Патници | Бизнис заедница | Контакт |Мапа на са?тот
?2004 Царинска управа на Република Македони?а